Index Vakbarát Hírportál

Egy csapóajtó alatt rejtegették a kábítószert, ami végzett egy csecsemővel

2023. szeptember 23., szombat 07:50

A rendőrség nagy mennyiségű fentanilt és kábítószereket, valamint kellékeket talált egy csapóajtó alá rejtve egy New York-i bölcsődében, miután egy kisfiú belehalt a kábítószer-mérgezésbe.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a New York-i rendőrség kétkilós fentaniltéglát talált egy bronxi bölcsődében, miután egy egyéves kisfiú meghalt kábítószer-mérgezésben, és három másik gyermek kórházba került. A hírt Damian Williams, New York déli körzetének amerikai ügyésze hozta nyilvánosságra.

A RENDŐRSÉG SZERINT A KÁBÍTÓSZER 500 EZER EMBER HALÁLÁT OKOZHATTA VOLNA.

A bölcsőde tulajdonosa, a 36 éves Grei Mendez és bérlője, a 41 éves Carlisto Acevedo Brito az ügyészség szerint szövetségi vádakkal néz szembe. Mindkettőjüket halált okozó kábítószer-terjesztésre irányuló összeesküvéssel és halált okozó kábítószer-terjesztés szándékával történő birtoklással vádolják – írja a BBC.

A lap szerint egy csapóajtó alatt nemcsak fentanilt, hanem más kábítószereket is találtak.

Azt állítjuk, hogy a vádlottak négy csecsemőt mérgeztek meg, és egyiküket megölték, mert egy bölcsődében kábítószer-üzletet folytattak

– mondta a héten Williams.

Mendez és Brito ellen hivatalosan is vádat emelt az esküdtszék csütörtökön. A hatóságok mindkét gyanúsítottat szökésveszélyesnek minősítették, és óvadék nélkül tartják őket fogva.

Elítélésük esetén mindkettőjükre életfogytiglani börtönbüntetés vár.

Mendez ügyvédje elmondta, hogy ügyfele tagadja a vádakat.

A biztonsági kamerák felvételei és a telefonhívások azt mutatják, hogy Mendez többször is felhívta a férjét, miután rájött, hogy a gyerekek betegek. A férje ekkor érkezett meg, és több teli bevásárlószatyrot vitt el a gyerekszobából. Az ügyészek szerint Mendez állítólag mintegy 20 ezer szöveges üzenetet is törölt a telefonjáról a letartóztatása előtt. A hatóságoknak később sikerült visszaszerezniük ezeket.

A heroinnál ötvenszer erősebb

A heroinnál ötvenszer erősebb szintetikus fájdalomcsillapítót, a fentanilt okolják az amerikai droghalálozások számának növekedéséért.

2010-ben országszerte majdnem 40 ezer ember halt meg kábítószer-túladagolásban, és ezeknek a haláleseteknek körülbelül 10 százaléka volt köthető a fentanilhoz.

2021-re évente több mint 100 ezer ember halt meg kábítószer-túladagolásban, és a becslések szerint ennek 66 százaléka a fentanilhoz köthető.

Rovatok