Index Vakbarát Hírportál

A szlovákiai magyar párt vezetője élő adásban tagadta meg a Fideszt

2023. szeptember 25., hétfő 15:33

Szlovákiában hamarosan országgyűlési választásokat tartanak. A Markíza Testre szabva című műsorában a bejutási küszöb alatti pártok vitáztak egymással. A vitán részt vett Forró Krisztián, a Szövetség vezetője, és Simon Zsolt a Magyar Fórum elnöke.

A két magyarokat képviselő párt közötti különbség a külpolitikai kérdéseken bukott ki – írja a bumm.sk. Forró Krisztián az államok nagyobb önállóságát és a V4-ek megerősítését preferálta.

Forró kimondottan ideges lett, amikor Orbánról kérdezték. Itt a szokásos – mást mondunk a magyar médiának, mást a szlováknak – helyzet állt elő. A műsorvezető többször megismételt kérdésére sem ismerte el, hogy a Fidesz a stratégiai partnerük

– írja a vitáról a felvidéki lap. Forró újra és újra kijelentette, hogy mindig a mindenkori magyar kormány a partnerük, ami a lap szerint azért érdekes, mert a Gyurcsány- és Bajnai-kormánnyal közel sem ápoltak bensőséges viszonyt és a magyar kormány befolyása sem volt annyira erős, mint most

A Szövetség vezetője arról is beszélt, hogy elítélik Oroszországot, de fegyvereket nem küldenének Ukrajnának, mert azok nélkül azonnal béke lenne.

Rovatok