Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: egyes európai politikusok „a lövöldöző migránsok oldalán állnak”

2023. szeptember 25., hétfő 18:38

A külgazdasági és külügyminiszter szerint „elképesztő, hogy egyes európai politikusok a Magyarország déli határainál rendszeresen lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak″.

A tárcavezető úgy fogalmazott: Európa egyes politikusai 2015 óta tévhitben élnek – reagált Szijjártó Péter a német külügyminiszter kijelentésére, miszerint „rendezetten és igazságosan el kell osztani a tagállamok között az Európai Unióba érkező menedékkérőket″.

Ahogy az Index beszámolt róla, Annalena Baerbock német külügyminiszter egy hétfői interjúban elmondta, hogy az Európai Unióba érkező menedékkérőket rendezetten és igazságosan el kell osztani a tagállamok között 

A külügyminiszter közösségi oldalán kiemelte: „Tiszta vizet kellene önteni a brüsszeli és a berlini poharakba, és világossá kellene tenni, hogy a határsértés egy súlyos bűncselekmény, amivel szemben keményen kell fellépni”.

Hozzátette: „Magyarország déli határánál most már rendszeresen lövöldöznek migránsok és embercsempészek. Elképesztő, hogy egyes európai politikusok az ő oldalukon állnak.″ Márpedig a migránsokat nem elosztani kell, hanem megállítani a határon – szögezte le Szijjártó Péter.

Rovatok