Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden „Parancsnoka” ismét megharapott egy titkos ügynököt

2023. szeptember 27., szerda 12:12

Megharapott egy titkos ügynököt Joe Biden amerikai elnök kutyája, Commander. Nem ez volt az első eset, hogy egy ügynöknek meggyűlt a baja az ebbel, ráadásul az Egyesült Államok elnökének már a korábbi kutyái is agresszívnak bizonyultak.

Joe Biden két korábbi kutyája, Major és Champ még 2021-ben haraptak meg több alkalommal embereket. Ezt követően különleges képzést is kaptak, hogy ne legyen több baj velük, de a következő hónapokban mindketten távoztak: Champ elpusztult, Majortől pedig 2021. decemberben váltak meg a Fehér Házban, mivel a képzés után is volt legalább egy harapós esete.

Az ő pótlására fogadta örökbe a Biden házaspár 2021 végén új kutyájukat, Commandert (magyarul: Parancsnok). Az állat azonban legalább olyan problémásnak bizonyult, mint elődei: idén nyáron nyilvánosságra került iratok szerint 2022 októbere és 2023 januárja között 10 alkalommal is megharapta vagy megtámadta a titkosszolgálat tagjait.

A CNN úgy tudja, hogy az állat most ismét megharapott egy titkos ügynököt.

A hírportál értesülése szerint mindez még hétfő este történt, és a megharapott ügynök orvosi kezelésre szorult, de ettől eltekintve jól van. 

Júliusban fehér házi tisztviselők azt mondták, a korábbi incidensek miatt Commander is különleges képzéseken vesz részt. Most a CNN ezzel kapcsolatos kérdésre Elizabeth Alexander, a first lady kommunikációs igazgatója azt mondta, továbbra is dolgoznak azon, hogy „segítsenek Commandernek kezelni a Fehér Háznak és környékének gyakran kiszámíthatatlan természetét”.

A Fehér Házban a macska a jó választás 

Jonathan Wackrow volt amerikai titkos ügynök mindezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy ez egész egyszerűen munkabiztonsági kérdés, és nem csak a titkos ügynököket érinti, mivel „több száz vagy ezer ember dolgozik a Fehér Házban”, és őket nem lehet veszélynek kitenni, márpedig a jelek szerint ez a kutya veszélyt jelent rájuk.

Egyszer még lehet azt mondani, hogy baleset volt, de már számos incidens történt, ez nagy probléma. Biztos vagyok benne, hogy Bidenék imádják a kutyát, és hogy családtag számukra, ahogy ez a kutyáknál lenni szokott, de valós veszélyt jelent azokra, akik őket, az elnök hivatalát támogatják munkájukkal

– mondta.

Úgy tűnik, ha állatokról van szó, akkor a Fehér Házban a macska a jó választás: úgy fest, hogy a 2022 elején beköltözött Willow még – a kutyákkal ellentétben – nem okozott semmilyen komolyabb galibát (a cirmosnak azóta már saját Instagram-oldala is van).

Rovatok