Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk a német migrációs politikát bírálta, majd megjelent Orbán Balázs is

2023. szeptember 30., szombat 18:36

A milliárdos Elon Musk pénteken belevetette magát a német politikába, és megosztotta X nevű közösségi médiaplatformján egy másik fiókjának posztját, amely a kormány illegális migrációval kapcsolatos kezelését támadta, és a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) pártot támogatta. Végül erre a német kormány és Orbán Balázs is válaszolt, de nem jutottak dűlőre.

A migráció Németországban súlyos vitákat vált ki az október 8-án Bajorországban és Hessen tartományban tartandó választások előtt, valamint egész Európában a jövő évi európai parlamenti választások előtt – emlékeztetett a Reuters.

Ebbe szállt bele Elon Musk is, az általa megosztott poszt egy Radio Genova néven azonosított fiókból származik. A bejegyzés bírálta a német államot, amiért a Földközi-tengeren menekülteket mentő jótékonysági szervezeteket finanszíroz, és mentőakciókról készült videókat is tartalmazott.

Reméljük, hogy az AfD megnyeri a választásokat, hogy megállítsuk ezt az európai öngyilkosságot

– állt a bejegyzésben, amelyhez annyit fűzött Elon Musk, hogy „erről vajon tud-e a német közvélemény?”.

A jótékonysági szervezetek kritikusai azzal vádolják a szervezetet, hogy bátorítják az embereket a veszélyes átkelésre.

Igen. Ezt hívják úgy, hogy életmentés

– válaszolta a német külügyminisztérium Musknak. Ugyanis a felvételek arról készülhettek, ahogyan menekülteket ment ki a szervezet a tengeren.

A hozzászólók között később megjelent Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója is, aki nem ért egyet a német külüggyel. 

Ezt embercsempészetnek hívják, amit a német kormány segít, és minél hamarabb meg kell szüntetni!

– írta Orbán Balázs.

Rovatok