Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor nem szépségversenyre ment, a hátsó bejáraton érkezett

2023. október 6., péntek 10:19

Orbán Viktor miniszterelnök éppen az Európai Tanács informális csúcstalálkozójára igyekezett, amikor az Euronews egyik újságírója egy kérdés erejéig elcsípte. Arra volt kíváncsi, a kormányfő miért a hátsó bejáraton megy be, amire egyszerű válasz érkezett: nem tekinti szépségversenynek az eseményt.

Orbán Viktor szerdán Granadába utazott, ahol informális csúcstalálkozót tartanak az Európai Unió vezetői. A kormányfő csütörtökön Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével folytatott kétoldalú tárgyalást.

Orbán péntek reggel egy videóval is jelentkezett a spanyol városból, amelyben elmondta, mi a magyar kormány álláspontja a találkozón felmerülő kérdésekről.

Az Euronews magyar Facebook-oldalára most felkerült egy videó a magyar miniszterelnökről, amin az látható, hogy az európai vezetők tanácskozására a hátsó bejáraton érkezik meg. Még egy rövid párbeszédre is volt ideje a lap újságírójával, ami a következőképp hangzott el:

Euronews: Orbán úr! Miért nem ment a főbejárathoz?

Orbán Viktor: A sajtóhoz?

Euronews: Igen.

Orbán Viktor: Mert a tárgyalás még csak most kezdődik. Nem tekintem ezt szépségversenynek.

Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmény vezetőjét hívta meg az EPC tanácskozására, ahol Orbán Viktor Ukrajna elnökével, Volodimir Zelenszkijjel is találkozott, a két vezető pedig egy mosoly kíséretében még kezet is rázott egymással.

Rovatok