Index Vakbarát Hírportál

Beszólt Orbán Viktornak két legfőbb kritikusa

2023. október 7., szombat 14:04

Orbán Viktor az Európai Unió csúcstalálkozóján arról beszélt, hogy a brüsszeli demokratáknak észhez kell térniük, miután az EU több pénzt akar adni Ukrajnának és a migránsoknak is. Guy Verhofstadt és Daniel Freund politikusok azonban nem értenek egyet vele. Verhofstadt egyenesen Putyin szócsövének nevezte a magyar kormányfőt.

Mint írtuk, az Európia Unió csúcstalálkozójának apropóján Orbán Viktor Brüsszelben változás kell címen rakott ki posztot Facebook-oldalára, illetve egy videót is megosztott Brüsszelben áll a bál. Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokraták észhez térjenek! címmel. 

A miniszterelnök úgy fogalmazott, „Brüsszel elárulta Európát. Elhúzódó háború, pénzügyi csőd és migrációs válság. Ezt hozták össze a brüsszeli bürokraták az elmúlt évben. Ebből elég volt! Brüsszelben változás kell!”. Orbán Viktor azt is állította, hogy országát „megerőszakolta” a többi uniós tagállam.

A magyar kormányfő kijelentését és háborús nézeteit ezúttal sem hagyta szó nélkül két legfőbb kritikusa, Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselő és az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának zöldpárti politikusa, Daniel Freund.

Freund a közösségi oldalán úgy fogalmazott, 

Orbán olyan, mint egy tévéshow. Csak jönnek az újabbnál újabb évadok, és a műsor egyre rosszabb lesz

– írta.

A politikus Jack Parrock brüsszeli tudósító bejegyzését is megosztotta, aki arról ír, hogy Orbán Viktor „megdöbbentő nyelvezetet használ, amikor azt állítja, hogy országát megerőszakolják”.

Az EU tanácsának elnöksége 2024-ben. Ezzel a sráccal

– írta a cikkhez a cinikus megjegyzést.

Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselő csak annyit írt a miniszterelnök videójához, hogy 

Európa ötödik hadoszlopa. Putyin szócsöve!

– írta.

Mint írtuk, idén Olaszország és Spanyolország aggodalmának adott hangot, ugyanis idén egyre több menekült érkezik a tengeren keresztül. A hétvége óta több mint ezer illegális bevándorló érkezett a spanyolországi Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro kis szigetére, amelynek állandó lakossága 11 ezer fő.

Németország, amely az Európába érkező illegális bevándorlók nagy részének célországa, határellenőrzéseket vezetett be, mondván, hogy ezekre az embercsempészek visszaszorítása érdekében van szükség.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi vezetője szerint a migráció kiváltó okait kell kezelni, és segíteni kell a kiindulási országoknak a szegénység elleni küzdelemben és a nők helyzetének javításában.

Rovatok