Index Vakbarát Hírportál

Bekrepált a kórház informatikai rendszere, miután egy macska rávetette magát a billentyűzetre

2023. október 8., vasárnap 10:47

Nagy bajt okozott egy ugribugri macska a Missouri állambeli Kansas Cityben található kórházban. A mozgékony négylábú rátette a mancsát a billentyűzetre, aminek következményeként több órára leállt az egészségügyi intézmény szervere.

Az incidens még 2023 szeptemberében történt, és csak később, egy megbeszélés alkalmával derült ki, hogy a problémát egy macska okozta – írta meg a TechWorld az Interesting Engineering nyomán.

A megbeszélésen részt vevő informatikus bevallotta, hogy a macskája váratlanul rávetette magát a billentyűzetre, ezzel pedig olyan adatokat törölt ki, amelyek a kórház képátviteli rendszerének négyórás leállását eredményezték. Ezen a ponton azonban az sem kizárt, hogy az illető a cicával akarta elvitetni a balhét…

Augusztusban több amerikai kórház számítógépes rendszere is célkeresztbe került. Az érintett intézményeket zsarolóvírus-támadás érte, aminek hatására egyes sürgősségi osztályokat be kellett zárni, a betegeket pedig közeli egészségügyi központokba irányították át – olvasható a TechWorld cikkében.

Rovatok