Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a világ legidősebb ejtőernyős nője

2023. október 11., szerda 17:37

Dorothy Hoffner 104 évesen Guinness-rekordként hitelesíthető cselekedetet hajtott végre, ugyanis a világon a legidősebb tandemugróvá vált. Hoffnernek nagy álma volt az ejtőernyőzés és a hírek szerint nem sokkal álma megvalósítása után egy idősek otthonában meghalt. Egy ismerőse információi szerint az otthon személyzete talált rá vasárnap este.

Mint korábban megírtuk, Dorothy Hoffner 104 évesen rekordot döntött, ugyanis ő  volt a legidősebb nő, aki tandemugrásra adta a fejét. Ápolója és barátja, Joe Conant azt mondta, elképesztő energiái voltak és idő kora ellenére is roppant friss volt szellemileg. 

Fáradhatatlan volt. Egyszerűen csak ment tovább. Ő nem az volt, aki délután szundikált, vagy kihagyott volna bármilyen rendezvényt, vacsorát vagy bármi mást. Mindig teljes mértékben jelen volt. Soha nem állt le, soha

– írja a hvg.hu a Reuters alapján. 

A 104 éves nő október 1-jén ugrott ki 4100 méter magasságból, így kapta meg a legidősebb ejtőernyős címet. Földet érésekor éljenző tömeg fogadta akiknek annyit mondott,

az életkor csak egy szám.

Hoffner első ugrását 100 éves korában hajtotta végre és annyira élvezte, hogy meg akarta ismételni. Ápolója szerint nem volt célja, hogy rekordot döntsön.

Rovatok