Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa: A túszokat azonnal engedjék szabadon

2023. október 11., szerda 14:19

Ferenc pápa aggódik a teljes ostrom miatt, ezért a közel-keleti béke fontosságát hangsúlyozta a Szent Péter téren tartott általános meghallgatáson szerdán, ahol az izraeli–palesztin fegyveres konfliktusról beszélt.

A Közel-Keletnek nem háborúra, hanem békére van szüksége: igazságra, párbeszédre és a testvériség bátorságára épített békére – hangoztatta Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott általános meghallgatáson szerdán.

Úgy fogalmazott, hogy továbbra is fájdalommal és aggodalommal figyeli az Izraelben és a palesztin területeken zajló eseményeket. Mint mondta, imádkozik azokért a családokért, akik számára egy ünnepnap gyásznappá változott.

Azt kérem, hogy a túszokat azonnal engedjék szabadon

– jelentette ki Ferenc pápa a szokásos szerdai audiencia végén.

Hozzátette, a támadást elszenvedő félnek joga van védekezni, de „nagyon aggódom a teljes ostrom miatt, amelyben Gázában a palesztinok élnek, ahol szintén sok ártatlan áldozat volt. A terrorizmus és a szélsőséges fellépés nem segít megoldást találni a konfliktusban izraeliek és palesztinok között, csak a gyűlöletet, az erőszakot, a bosszút táplálja, és mindkét fél számára szenvedést okoz.”

Ferenc pápa már korábbi, vasárnapi beszédében is az erőszak leállítását sürgette Izraelben és a palesztin területeken.

Rovatok