Index Vakbarát Hírportál

Hiába a tárgyalás Vlagyimir Putyinnal, egy pár pink zokni ellopta a show-t Pekingben

2023. október 17., kedd 15:04

A thai kormányfő villantotta meg a különleges ruhadarabot, amely az orosz lapokat is alaposan meglepte. Korábban mások is használták már a politika világában.

Bár jelentős és kiemelten fontos tárgyalásoknak adott otthont kedden Peking, a Kínai fővárosban találkozott például Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök is, az orosz sajtót mégis egy másik találka hozta lázba. Putyin ugyanis Orbán után Thaiföld miniszterelnökét, Srettha Thavisint is fogadta a rezidencián. 

Ez még nem lenne önmagában rendkívüli, ám Thavisin gondoskodott arról, hogy mégis erről beszéljenek. A kormányfő ugyanis egy szép hosszú pár pink zoknit húzott az alkalomra, amely leüléskor teljesen kivillant nadrágszára alól. Sőt, Thavisin a protokollt áthágva még látványosan meg is igazította a fuszeklit, még jobban felhívva rá a figyelmet.

Tette célt ért: az orosz lapok kivétel nélkül a rózsaszín ruhadarabbal voltak elfoglalva.

A life.ru portál például külön cikkben emlékezett meg az esetről, ahogyan a news.ru oldal is, amely megjegyezte, hogy a pink zoknin kívül a thai kormányfő elegáns öltönyt és nyakkendőt is viselt. 

Hasonlóra volt már példa egyébként a politika világában. A néhai amerikai elnök, George H. W. Bush például 2013-ban épp fia, a szintén korábbi elnök, George W. Bush elnöki könyvtárának megnyitóján viselt egy rózsaszín, mintás zoknit. De hasonlóan cselekedett a davosi fórumon 2017-ben az akkori francia pénzügyminiszter, Michel Sapin is.

Rovatok