Index Vakbarát Hírportál

Magyar szurkolókat vettek őrizetbe a fociválogatott meccse előtt

2023. október 17., kedd 09:16

Kedden este Kaunasban, a litván–magyar labdarúgó-mérkőzésen öt magyar konzul, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság által küldött rendőrök is jelen lesznek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden közölte, hogy öt magyar konzul is jelen lesz a magyar és a litván labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőjének helyszínén kedd este Kaunasban. Ők szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – írja az MTI.

A tárcavezető elmondta, a mérkőzésen eldőlhet, hogy a magyar válogatott egyenes ágon, csoportelsőként kijut-e a jövő évi Európa-bajnokságra.

Ehhez Litvániában jó lenne nyerni. Az biztos, hogy a szurkolókon nem fog múlni, hiszen mind az 1500 vendégjegyet megvásárolták

– mondta. „Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak” – tette hozzá a miniszter.

Szijjártó rámutatott, hogy négy, Vilniusban dolgozó munkatársa mellé egy, a külügyminisztérium központi konzuli stábjából kiküldött kolléga csatlakozott. Őket a +370 655 54 343 ügyeleti telefonszámon lehet elérni, akár már most is. Azt is tudatta, hogy az

Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik ott lesznek a stadionban annak érdekében, hogy ne legyen baj.

Ugyanis, mint azt a miniszter is közölte, hétfőn néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, és az ígéretek szerint a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.

Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, hogy ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig meg fog oldódni, több ilyen problémánk pedig reméljük, hogy nem lesz a mai nap folyamán

– tette hozzá a tárcavezető.

Rovatok