Index Vakbarát Hírportál

Giorgia Meloni szakított élettársával

2023. október 20., péntek 10:00

Az olasz miniszterelnök az X-en, leánykori nevén a Twitteren jelentette be, hogy véget ért közel 10 évig tartó kapcsolata Andrea Giambrunóval.

„Az Andrea Giambrunóval való kapcsolatom, amely közel tíz évig tartott, most véget ér. Köszönöm neki az együtt töltött csodálatos éveket, a nehézségeket, amelyeken keresztülmentünk, és azt, hogy a legfontosabb dolgot adta nekem az életben, lányunkat, Ginevrát” – írta az X-en az olasz miniszterelnök. 

Meloni szerint az útjaik már régen különváltak társával, és eljött az ideje, hogy ezt tudomásul vegyék. Az olasz miniszterelnök a posztban azt ígéri, hogy megvédi mindazt, amit együtt jelentettek, és hétéves kislányukat is. 

Mindazoknak, akik azt remélték, hogy gyengíteni tudnak azzal, hogy a magánéletemet támadják, tudniuk kell, hogy a csepp bármennyire is azt reméli, hogy feloldja a követ, a kő kő marad, a csepp pedig csak víz

– fogalmazott a bejegyzésben Meloni. 

Olaszország első női miniszterelnöke

Giorgia Meloni 45 évesen lett Olaszország első női miniszterelnöke. A 2008–11 közötti Berlusconi-kormányban Olaszország legfiatalabb minisztere volt. Pártja a 2022. szeptemberi választásokat a szavazatok 26 százalékával nyerte meg, négy évvel korábban csupán 4,3 százalékot szerzett.

Meloni kifejezetten jó kapcsolatot ápol Orbán Viktorral és a magyar kormánnyal, Novák Katalinnal pedig a szó szoros értelmében baráti viszonyban állnak. Az olasz miniszterelnök volt az idei, Magyarországon megrendezett Demográfiai Csúcs egyik díszvendége, előadója

Rovatok