Index Vakbarát Hírportál

Vucsics keményen odamondott Brüsszelnek

2023. október 21., szombat 18:40

Alekszandar Vucsics szerb elnök nem rejtette véka alá dühét az Európai Parlament csütörtöki állásfoglalásával kapcsolatban.

Vucsicsot arról kérdezték, mit gondol az állásfoglalásról, ami elvárja Koszovó függetlenségének elismerését a nemzetközi jog alapján.

„Ez az EP álláspontja, nem az Európai Bizottságé. Meg kell értenünk, hogy ők így látják a dolgokat, ami pedig a jogi kérdéseket illeti, annyit mondhatok: ha azok helyében lennék, akik ilyen állásfoglalást fogadtak el, szégyellném magam. Ők biztosan nem szégyellik magukat. Szerbia mindezek ellenére képes lesz túlélni” – idézte a szerb államfőt a Szabad Magyar Szó.

Az állásfoglalás felszólítja az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, hogy intézkedéseket foganatosítsanak a szerb kormány ellen, amennyiben bebizonyosodik, hogy Szerbia közvetlen módon részt vett a bajskai terrortámadásban vagy azokban az incidensekben, amelyek idén májusban történtek Észak-Koszovóban – emlékeztet a vajdasági székhellyel rendelkező, magyar nyelvű internetes hírportál.

Rovatok