Index Vakbarát Hírportál

Az otthonában késelték halálra a detroiti zsinagóga igazgatótanácsának elnökét

2023. október 22., vasárnap 08:52

Holtan találták a háza előtt Samantha Wollt, a detroiti zsinagóga igazgatótanácsának elnökét. A nő halálát késszúrások okozták.

A rendőröket szombat reggel hívták ki egy földön fekvő, mozdulatlan személyhez. A járőrök „vérnyomokat” találtak a helyszínen, amelyek Woll otthonához vezettek – olvasható a detroiti rendőrség közleményében.

A rendőrség úgy véli, hogy a bűncselekmény Samantha Woll otthonában történt. A rendőrök több szúrt sebbel találtak rá a nő holttestére, akit a helyszínen halottnak nyilvánítottak, közölték a hatóságok.

„Megdöbbenéssel és szomorúsággal értesültünk Samantha Woll, az igazgatótanácsunk elnökének váratlan haláláról. Emléke legyen áldott” – olvasható a zsinagóga közleményében, írja a CNN.

James White rendőrfőnök azt mondta, hogy az indíték egyelőre még nem ismert.

„Érthető módon ez a bűncselekmény sok megválaszolatlan kérdést hagy maga után. Az ügyben nyomozás folyik, és arra kérek mindenkit, hogy legyen türelemmel, fontos, hogy semmilyen következtetést ne vonjunk le addig, amíg az összes rendelkezésre álló bizonyítékot nem vizsgáljuk ki alaposan” – mondta White.

Az izraeli–palesztin konfliktus kiéleződése óta felerősödtek az antiszemita támadások világszerte, nem kizárt, hogy a Samantha Wollra támadó személy is vallási okból hajtott végre vérengzést. Az amerikai rendőrök ugyanakkor nem szeretnék, ha most elszabadulna a pokol a felekezetek között, ezért igyekeznek csírájában elfojtani minden indulatot.

Rovatok