Index Vakbarát Hírportál

Tucker Carlson szerint a média hazudott George Floyd haláláról

2023. október 22., vasárnap 17:10

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője X-en közzétett videójában arról beszélt, hogy szerinte felül kellene vizsgálni George Floyd 2020-ban történt halálának körülményeit, mert a férfi halálához a boncolási jegyzőkönyv szerint nem gyilkosság vezetett.

Mint ismert, a visszaeső bűnöző George Floydot Derek Chauvin volt rendőrtiszt ölte meg a férfi nyakára térdelve, mikor kábítószer-birtoklásért előállították. Chauvin több mint 40 év börtönbüntetést kapott tettéért, Floyd halálát pedig a Black Lives Matter-mozgalom által vezetett erőszakos tüntetéssorozatok követték világszerte.

Valóban arról volt szó, hogy egy rasszista fehér rendőr meggyilkolt egy George Floyd nevű polgárjogi vezetőt? Több mint három éven keresztül megállás nélkül ezt szajkózták nekünk

– tette fel a kérdést Tucker Carlson a Tucker on X című műsorának legutóbbi részében.

„A kérdés az, hogy Derek Chauvin valóban meggyilkolta-e George Floydot. A válasz pedig, hogy nem, nem ő ölte meg. Ez nem puszta feltételezés; ezt biztosan tudhatjuk egy új bírósági eljárásnak köszönhetően, mely épp most folyik a minnesotai Hennepin megyében” – folytatta Carlson.

A Carlson által említett perben eskü alatt tett vallomás részleteit hozták nyilvánosságra egy bizonyos Andrew Baker megyei orvos szakértővel folytatott beszélgetésből, mely szerint Floyd halálát nem pusztán fulladás vagy fojtogatás okozta.

A férfi halálához – mint a beszélgetésben elhangzott – a rendszeres kábítószer-használat és a fentanil halálos koncentrációja is jelentősen hozzájárult. George Floyd halálának hivatalos okaként ennek megfelelően gyilkosság helyett véletlen túladagolást állapítottak meg a boncolás után – idézi Carlsont a Zero Hedge.

Más szóval a hivatalos boncolási eredmények szerint George Floydot nem gyilkolták meg, hanem, úgymond, természetes halált halt, ami az ő esetében magát az évtizedes droghasználatot és a szervezetében kimutatott végzetes fentanilkoncentrációt jelenti

– jelenti ki Carlson a videóban.

Mint hozzáteszi, George Floyd halálát a mainstream média mosta össze a bőrszínnel és a rasszizmussal, ami végső soron elindította a Black Lives Matter agresszív demonstrációit, és a rendőrség megítélésének és anyagi finanszírozásának degradálásához vezetett.

A Black Lives Matter és a Ku-Klux-Klan

Carlson a videóban Vince Everett Ellison bűnügyi szakértővel beszélgetett, aki a politikai pártok szerepéről értekezett a fekete közösség áldozatszerepének szervezett kialakításával kapcsolatban.

Ellison szerint a politikai rendszer – főleg a Demokrata Párt – „alattomos stratégiájának” része, hogy a George Floydhoz hasonló, szimbolikus aurával felruházott emberek dicsőítésével szándékosan fenntartják a feketékkel kapcsolatos sztereotípiákat, megszilárdítva a szavazóbázisukat és fenntartva a társadalmi-politikai ellenőrzést. A szakértő úgy látja, a Black Lives Mattert és a hasonló szervezeteket a demokraták tervezett módon felhasználják a politikai befolyás és társadalmi manipuláció érdekében. 

A Demokrata Párt a BLM-et és az Antifát sajátjaként használja. Mindig is ezt csinálták, annak idején például a Ku-Klux-Klannal

– mondta Ellison.

Rovatok