Index Vakbarát Hírportál

Guy Verhofstadtnak az amerikai képviselőházról is Orbán Viktor jutott eszébe

2023. október 26., csütörtök 09:26

Guy Verhofstadt az X közösségi felületén mondta el véleményét az Egyesült Államok képviselőházának legújabb házelnökéről. Szerinte Mike Johnson republikánus képviselő a nők jogai, valamint az Ukrajnának nyújtandó támogatások ellen van. Azonban Orbán Viktort is belekeverte a bejegyzésébe.

Korábban mi is beszámoltunk róla, Mike Johnson képviselő lett a Republikánus Párt legújabb jelöltje az Egyesült Államok képviselőházának elnöki posztjára kedd este.

Johnsont csak néhány órával azután jelölték, hogy a többségi frakcióvezető Tom Emmer legyőzte Johnsont és hat másik jelöltet a házelnöki posztért zajló küzdelemben, majd gyorsan visszalépett, miután nem sikerült megszereznie a szükséges támogatást.

Azonban Mike Johnson sikerrel járt.

Erre a hírre pedig Guy Verhofstadt az X-en reagált. Az EP-képviselő megtalálta a közös pontot a republikánus politikus, Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök között.

Ellenzi a nők jogait, az Ukrajnának nyújtott segélyt, a melegházasságot és választási végeredményeket, ha azok nem a győzelmét hirdetik. Az orosz vagy a magyar parlament vezetője lehet ő? Nem, egy MAGA republikánus, valamint a képviselőház új elnöke. A régi republikánusok sírnak a sírjukban

– írta a politikus közösségi felületén.

A MAGA republikánus kifejezés arra utal, hogy Mike Johnson Donald Trump támogatója, szövetségese.

Nem sokkal korábban az verte ki a biztosítékot Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselőnél, hogy Orbán Viktor részt vett egy kínai politikai fórumon, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozott.

Rovatok