Index Vakbarát Hírportál

II. Karekin örmény katholikosszal találkozott Szijjártó Péter

2023. október 27., péntek 17:41

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Örményország fővárosába, Jerevánba látogatott, ahol nem csak kollégájával, Ararat Mirzojánnal tárgyalt, de II. Karekin örmény katholikosszal is találkozott a Facebook-oldalára feltöltött bejegyzése szerint.

Az Örmény Apostoli Egyház legfőbb vezetőjével is találkozott Szijjártó Péter Örményországban. A találkozótól pedig fotókat is megosztott a miniszter.

Mi, magyarok büszkén szoktuk emlegetni, hogy nekünk több mint ezeréves keresztény államiságunk van. Aztán eljövünk ide, Örményországba, ahol lehetőség van találkozni őszentsége II. Karekin örmény katholikosszal, és az itt látottak szerénységre intenek minket

– írta közösségi oldalán a tárcavezető.

Azt is elárulta, hogy a kereszténység, azon belül is az örmény keresztény egyház nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy újra tudjuk építeni a kapcsolatainkat.

Mindezért csak hálával tartozunk

– tette hozzá.

Korábban beszámoltunk róla, a tárcavezető az örmény kollégájával, Ararat Mirzojánnal közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, ezen látogatással „hosszú vesszőfutás végére tesznek pontot”, hiszen volt tíz év, amíg a két ország között nem volt diplomáciai kapcsolat.

Emlékeztetett rá, hogy tavaly a felek a viszony normalizálásáról döntöttek, olyan együttműködés felépítéséről, amely mind a két nemzet érdekeit szolgálja.

Rovatok