Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogannal tárgyalt

2023. november 2., csütörtök 15:20

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kétoldalú megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel Kazahsztán fővárosában, Asztanában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető a Türk Államok Szervezetének 10. csúcstalálkozójára érkezett a kazah fővárosba, amely csütörtök este informális vacsorával veszi kezdetét, a munkaüléseket pedig pénteken tartják.

Orbán Viktor népviseletben

Orbán Viktor miniszterelnök a látogatás alkalmával már találkozott Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével. A megbeszélésen a béke és energetikai kérdések voltak fókuszban. Orbán a hivatalos kétoldalú találkozót követően részt vesz a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján is.

Az esemény a tag- és megfigyelőállamok vezetőinek jelentős találkozója, amelynek célja a török nemzetek közötti együttműködés és kölcsönös megértés megerősítése. A tárgyalásról Orbán Viktor egy fényképet is megosztott, amelyen kazah népviseletben látható.

A kormányfő a „Winter is coming”, vagyis a „Közeleg a tél” kifejezéssel illusztrálta posztját, amelyet a Trónok harca című televíziós sorozatból ismerhetünk.

Rovatok