Index Vakbarát Hírportál

Nukleáris fenyegetéssel válaszolt Moszkva a Putyin haláláról szóló híresztelésekre

2023. november 8., szerda 09:20

Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára Oroszország nukleáris arzenáljával büszkélkedett, amit egyes vélemények szerint burkolt fenyegetésnek szánt az Ukrajnát támogató nyugati országoknak.

Egyes források azt állítják, hogy Patrusev lehet a Kreml új vezetője, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök távozik a hatalomból.

Ez a pillanat még odébb van, a diplomata nem is az elnöki ambícióiról beszélt legutóbb, hanem arról, hogy Oroszország nukleáris képességei szerinte jelen pillanatban minden más országénál jobbak. A megjegyzései egy moszkvai eseményen hangzottak el.

A nukleáris rakétafegyverek létezésének történetében először fordul elő, hogy országunk megelőzi versenytársait ezen a területen

– idézte az RT orosz állami tévé Patrusevet a The Daily Star szerint. 

A jelentések szerint Oroszország „egyedülálló stratégiai fegyvereiről, köztük a hiperszonikus fegyverekről” is beszélt az Orosz Biztonsági Tanács titkára, aki azt is hozzátette, hogy a rakéták „hosszú évtizedekre garantálják Oroszország biztonságát”.

Putyin halálát híresztelték, a Kreml cáfolt 

Az erőfitogtatásra azután került sor, hogy találgatások folytak arról, ki veheti át Putyin helyét az orosz vezető halála esetén. Az elmúlt hónapokban a jelentések szerint az elnök egészségi állapota sokat romlott, mivel rákos megbetegedéssel, Parkinson-kórral vagy mindkettővel küzd.

Egyes források egyenesen azt állították, hogy Putyin már halott, ezért Patrusev titokban mozgatja a szálakat a háttérben. Az álhírek szerint a 71 éves férfi szívrohamban hunyt el Valdajban található rezidenciáján.

Oroszország azonban nemrég megtörte hallgatását, és határozottan cáfolta a híreket. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov azt állította, hogy a megdöbbentő állítások egy „abszurd információs Kánaánból” származnak.

Rovatok