Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, miről tárgyalt Orbán Viktor a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével

2023. november 12., vasárnap 16:13

Konstruktív megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) megbízott elnöke pénteken, ennek eredményeiről a vajdasági párt elnöke megosztott néhány fontos információt a közösségi oldalán.

„Mindannyiunk életét érintő fontos kérdésekről egyeztettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral a minapi látogatásom alkalmával” – írta közösségi oldalán Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) megbízott elnöke. 

Ahogyan arról korábban az Index tájékoztatott, Orbán Viktor miniszterelnök még pénteken fogadta a Karmelita kolostorban Pásztor Bálintot.

A politikusok többek között beszéltek a szerbiai választási kampányról, a szerb–magyar kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeiről, továbbá a Szeged–Szabadka vasútvonal mielőbbi üzembe helyezése, valamint a kis határátkelők nyitvatartásának meghosszabbítása is terítéken volt. 

Most Pásztor Bálint is megosztott néhány információt a Facebook-oldalán a találkozó eredményeiről, így kiderült, hogy 

a két ország szakminiszterei a közeljövőben bejelentést tesznek a horgosi kis határátkelő nyitvatartásának meghosszabbításával kapcsolatban.

A vajdasági párt elnöke úgy fogalmazott, hogy hosszú évek óta lobbizik Budapesten és Belgrádban a határhelyzet javításáért. 

Munkánk beérni látszik

– összegezte. 

Rovatok