Index Vakbarát Hírportál

Több millió embert deportálna Donald Trump, ha megválasztanák

2023. november 13., hétfő 08:42

Donald Trump közölte, hogy ha 2024-ben újra megválasztják az Egyesült Államok elnökévé, akkor 2025-ben keményen fellép az illegális bevándorlás ellen. A volt elnök razziákat, gyűjtőtáborokat és tömeges deportálásokat indítania a migránsok ellen.

Donald Trump újbóli megválasztása esetén tovább szigorítaná elnöksége alatt bevezetett határpolitikáját – írta az ATV a The New York Times cikke alapján. 

Eisenhower modelljét követve az amerikai történelem legnagyobb belföldi kitoloncolási akcióját hajtjuk majd végre

– jelentette ki a volt amerikai elnök, aki ezzel egy 1954-es, mexikói bevándorlók összegyűjtésére és kiutasítására irányuló kampányra hivatkozott.

Trump közölte, első körben nagyszabású razziákat indítana, amely végrehajtásához szövetségi ügynököket helyezne át, valamint azokat a rendőröket és katonákat vetné be, akiket a republikánusok által irányított államok bocsátanának rendelkezésére. Ezt követően

HATALMAS GYŰJTŐTÁBOROKBA SZÁLLÍTTATNÁ AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKAT, MAJD MILLIÓKAT DEPORTÁLNA AZ ORSZÁGBÓL. 

A tömeges kitoloncolások felgyorsítása érdekében egy olyan törvényt is bevezetne, amely szerint ehhez már nem lenne szükség az érintettek ilyenkor kötelező meghallgatására. 

A volt elnök ezen túl új határfalakat építtetne, valamint ismét bevezetné a koronavírus időszakában bevezetett politikáját, amelyben tömegesen utasította el a menedékkérelmeket. Trump ezúttal olyan fertőző betegségekre hivatkozik, mint a tuberkolózis.

végül a volt elnök nemcsak az illegális, de a legális bevándorlást is korlátozná.

Trump közölte, azoknak a külföldi diákoknak is visszavonnák a vízumát, akik Izrael-ellenes vagy palesztinbarát tüntetéseken vettek részt. Hozzátette, azokat az ideiglenes tartózkodási engedélyeket is betiltja majd, amelyeket humanitárius okokból osztottak ki. Ennek értelmében többek között több tízezer afgán menekültet toloncolnának ki az országból.

Rovatok