Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra érkezik az Európai Tanács elnöke, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon

2023. november 24., péntek 07:14

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Magyarországra utazik hétfőn, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon. Orbán Viktor egyébként nemrég levelet írt az elnöknek, hogy az uniós forrásokért lobbizzon.

Charles Michel hétfőn Magyarországra utazik, hogy kétoldalú találkozót folytasson Orbán Viktorral az Európai Tanács ülésének előkészítéseként – írta az X-en Ecaterina Casinge, az elnök szóvivője.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz pontosan a találkozó témája, de a napokban a Politico című lap megírta: Orbán Viktor levelet írt Charles Michelnek, hogy egy Ukrajnáról szóló „stratégiai megbeszélés” összehívását követelje tőle. 

A miniszterelnök állítólag azt írta a levélben, hogy ez a megbeszélés „sürgős” lenne az Ukrajnában látható harctéri helyzet miatt. Továbbá azt állította, hogy amennyiben nem hívják össze a találkozót, akkor Magyarország vétójára számíthatnak az Ukrajnával kapcsolatos döntések terén.

A lap azt is megjegyezte, hogy vélhetően a nyomásgyakorlás a magyar kormány célja azért, hogy minél hamarabb hozzájuthasson a felfüggesztett uniós forrásokhoz.

Rovatok