Index Vakbarát Hírportál

Conor McGregor kemény üzenetet küldött az ír kormánynak a zavargások után

2023. november 25., szombat 19:42

Conor McGregor ír MMA-harcos X-en üzent az ír kormánynak: nyomatékosította, hogy vagy tesznek valamit, hogy garantálják az írek biztonságát, vagy ő maga veszi kézbe a dolgot.

Csütörtök délután késsel támadt egy férfi egy dublini általános iskola előtt ácsorgó embercsoportra. A férfit még a helyszínen őrizetbe vették, a súlyos sebesülteket − akik között három kisgyermek is volt − kórházba szállították. Az eset miatt tovább fokozódott a feszültség az ír fővárosban, ahol több autót is felgyújtottak,  valamint tűzijátékokat dobáltak rendőrökre a lázadozó csoportok. 

A történtekről korábban már megnyilvánult közösségi oldalán Conor McGregor, az ír származású MMA-harcos, aki X-en kijelentette, hogy „Írország háborúban áll”. A harcművész később egy hosszabb poszttal jelentkezett, amelyben nyílt felhívást intézett az ír kormány felé.

Nem helyeslem a tegnap esti zavargásokat. Nem nézem el az egészségügyi dolgozók elleni támadásokat, amikor szolgálatot teljesítenek. Nem nézem el a fosztogatást és az üzletek megrongálását. A tegnap esti jelenetek nem vezettek a probléma megoldásához. Megértem azonban a csalódottságot, és megértem, hogy lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a szükséges változás bekövetkezzen. Méghozzá gyorsan! Már szervezkedem

– írta közösségi oldalán. 

Elmondása szerint nemcsak hogy taktikus, de támogatói is vannak. Azt ígérte, hogy változás lesz Írországban, mert szükség van rá. 

Ha nem lépnek hamarosan az Írország biztonságát garantáló cselekvési tervvel, akkor majd én fogok

– nyomatékosította.

Rovatok