Index Vakbarát Hírportál

Ismét indulnak járatok a müncheni repülőtérről

2023. december 3., vasárnap 11:03

A müncheni repülőtér bejelentette, hogy vasárnap reggel újraindította a forgalmát, miután heves havazás miatt egy ideig nem indítottak és nem fogadtak járatokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a müncheni repülőtér szombat délelőtt közölte, hogy a folytatódó heves havazás miatt egyelőre nem indítanak és nem fogadnak járatokat.

Vasárnap reggel 6 órakor viszont újraindították a járatokat, azonban azt is közölték, hogy a légi közlekedésben továbbra is lesznek korlátozások. Az utasokat arra kérik, hogy utazás előtt tájékozódjanak járatuk állapotáról.

A müncheni zárlat más repülőterek induló és érkező járatait is érintette.

A frankfurti és a nürnbergi repülőtér például olyan gépeket fogadott, amelyek már nem tudtak továbbrepülni Münchenbe.

A heves havazás különösen Dél-Németország nagy részét bénította meg, beleértve a vasúti közlekedést is. A Deutsche Bahn német vasúttársaság szóvivőjének közlése szerint az utazóknak hétfőig masszív korlátozásokra kell számítaniuk a dél-németországi vasúti közlekedésben. A müncheni központi pályaudvaron vasárnap reggel is állt a forgalom. A lezárás várhatóan legalább 10 óráig tart majd.

A vasút a lehető leghamarabb szeretné helyreállítani a forgalmat. Egyelőre meg kell várni az útvonalak mentén elvégzendő helikopteres ellenőrző repülések eredményét

– mondta a szóvivő.

A forgalom az éjszaka folyamán normalizálódott a dél-bajorországi utakon. A hatóságok csak kisebb balesetekről számoltak be.

Nem csak Bajorországot érintette a téli időjárás. Észak-Németország egyes területein is voltak időjárás okozta problémák az utakon. Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy autó letért a havas útról és fának ütközött. A balesetben a két utas súlyosan megsérült.

Rovatok