Index Vakbarát Hírportál

Gránátot robbantott egy képviselő a kárpátaljai községi tanács épületében, sokan megsérültek

2023. december 15., péntek 13:59

Közel harminc ember megsérült a kárpátaljai Kereckén, miután egy helyi képviselő gránátot robbantott a tanácsülésen. Egyelőre nem tudni, hogy a merénylő miért akarta felrobbantani képviselőtársait.

Gránátot robbantott egy kárpátaljai képviselő Kereckén, a községi tanács épületében pénteken délelőtt – írta az Unian.

A robbantásban 26-an megsebesültek, köztük hat ember állapota súlyos.

A rendőrség közölte, a robbantást terrorcselekménynek minősítették. Hozzátették, a robbantó is súlyosan megsérült, jelenleg válságos állapotban van. A hatóságok hangsúlyozták, ha a merénylő állapota stabilizálódik, eljárást indítanak ellene.

A történtekről videó is készült, amelyen az látható, hogy egy férfi fekete kabátban áll az ajtóban, majd hirtelen gránátokat vesz elő a zsebéből, amiket a földre dob. Mire a képviselők reagálhattak volna, addigra az egyik gránát felrobbant.

Helyi sajtóértesülések szerint a robbantás idején a képviselők a 2024-es költségvetés elfogadásáról tárgyaltak. Egyelőre nem tudni, hogy a merénylő miért akarta felrobbantani az ülés résztvevőit.

Később kiderült, hogy a gránátokat Szerhij Batrin dobta a tanács tagjai közé, aki a Nép Szolgája párt tagja. A Zakarpattya 24 forrásai szerint úgy tudni, hogy a képviselő a rendkívüli ülés előtt a 2023-as költségvetésről való beszámolást, majd a jövő évi költségvetés elfogadását követelte, és 

ÖSSZEVESZETT KOLLÉGÁIVAL MIVEL A HÁBORÚ ALATT ÖTVEN SZÁZALÉKOS FIZETÉSEMELÉST HAGYTAK JÓVÁ MAGUKNAK.

Valószínűleg ez a kérdés váltotta ki Szerhij Batrin felháborodását, aki kezdetben nem volt hajlandó elismerni a falusi tanácselnök munkáját. Kollégái azonban nem fogadták el állításait és érveit. A férfi egy másik képviselővel kiment, és két perc múlva egyedül tért vissza három gránáttal, amelyeket a földre dobott.

Rovatok