Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják Michael Jackson bátyját

2023. december 30., szombat 13:06

Egy nő beperelte Michael Jackson idősebb testvérét, Jermaine-t, azzal vádolva, hogy 1988-ban szexuálisan zaklatta őt.

Jermaine Jacksont egy nő szexuális zaklatással vádolja. A The Jackson 5 énekese elleni keresetet Kaliforniában nyújtották be az állam szexuális visszaélésekről és eltussolásról szóló elszámoltathatósági törvénye alapján, amely lehetővé teszi a polgári pereket szexuális bántalmazási ügyekben az elévülés után, ha egy vagy több fél jogilag felelős, vagy ha eltussolás történt – írja a Sky News.

A törvény alapján indítható perek határideje december 31.

Rita Butler Barrett a keresetben azt állította, hogy férjével, Berry Gordyval, a Motown Records alapítójával való kapcsolata révén ismerte meg Jacksont.

A nő azt állítja, hogy Jackson 1988 tavaszán szexuálisan bántalmazta őt,

és az életét is féltette a támadáskor.

A nő másnap beszámolt a történtekről a férjének, de ő és mások is szerették volna eltussolni az ügyet.

Barrett a szexuális erőszakot, testi sértést és gondatlanságot állító keresetet Jackson és vállalkozásai, a Jermaine L Jackson Music Productions Inc. és a Work Records ellen nyújtotta be.

A nő elmondta, hogy a mai napig nagyfokú érzelmi stressztől, félelemtől, szorongástól, megaláztatástól és más fizikai és érzelmi sérülésektől szenved a támadás miatt.

New Yorkban egy hasonló törvény értelmében november végéig lehetett benyújtani panaszokat. Olyan ismert nevek ellen indítottak pert, mint Axl Rose, Jamie Foxx és Sean Combs (P. Diddy).

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok