Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli ülést hívott össze a NATO vezetője az ukrajnai események miatt

2024. január 4., csütörtök 17:34

Rendkívüli ülést tart a NATO–Ukrajna Tanács jövő hét szerdán Brüsszelben, azok miatt a heves orosz légitámadások miatt, amelyek az utóbbi napokban Ukrajnát érték – közölte a katonai szövetség szóvivője az MTI szerint.

Ukrajnát az utóbbi napokban érték erős orosz rakétatámadások, amelyeknek számos civil sérültje és halálos áldozata is volt.

A NATO szóvivője csütörtökön közölte, hogy Jens Stoltenberg főtitkár Ukrajna kérésére hívott össze egy rendkívüli, nagyköveti szintű értekezletet jövő hét szerdára. „A NATO-tagországok hatékony légvédelmi rendszereket szállítottak Ukrajnának, és eltökéltek abban, hogy tovább segítsék Kijevet” – ismertette a szövetség álláspontját a szóvivő.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az X-en közzétett bejegyzésében még szerdán írt arról, hogy javasolták a tanács ülésének összehívását. A tárcavezető szerint a legfontosabb téma az ukrán légvédelem további erősítése lesz az ülésen.

A NATO–Ukrajna Tanácsot 2023 nyarán hozták létre azzal a céllal, hogy szorosabbra fűzzék a szövetség és Kijev katonai együttműködését.

A háború fejleményeit csütörtökön is percről percre követjük ebben a cikkünkben. 

Rovatok