Index Vakbarát Hírportál

Folytatja adománygyűjtését az Óbudai Egyetem a székelyudvarhelyi gimnáziumnak

2024. január 8., hétfő 16:28

Az Óbudai Egyetem továbbra is adományokat gyűjt a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére - közölte az oktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

A decemberben felajánlott ötmillió forint mellé további kétmillió forint gyűlt össze a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt súlyos baleset áldozatainak, családtagjainak, illetve az épület helyreállítási költségeinek támogatására – közölte Kovács Levente, az egyetem rektora.

A gyűjtéshez utalással a 10300002-13268139-00174902 számlaszámon "OE - Adomány" megjelöléssel lehet csatlakozni.

A gyűjtést tovább folytatják, a pénzügyi segítség pedig kiegészül az egyetem oktatóinak és hallgatóinak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével. 

A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésének szakmai tapasztalataira, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatóira és hallgatóira az összeomlott kollégium újjáépítésének előkészületeiben számíthatnak a székelyudvarhelyiek – olvasható a közleményben.

Az adományszámlára az egyetem mintegy ötven munkatársa 700 ezer forintot utalt, de érkezett felajánlás külsős magánszemélyektől, cégektől és egy alapítványtól további mintegy 1,3 millió forint értékben – tájékoztatott a rektor, aki reméli, hogy további adományokkal gyarapszik majd a károsultak megsegítésére szánt összeg.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy 2023. december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy része, az épület harmada megsemmisült. 

Aromok négy diákot maguk alá temettek, egyikük elhunyt, egy diáklány életéért küzdenek az orvosok, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. 

Rovatok