Index Vakbarát Hírportál

A tigrisbukfenccel bírónőre támadó vádlottat ezúttal maszkban állították a bíróság elé

2024. január 9., kedd 21:29

A nevadai bírónő, Mary Kay Holthus valószínűleg sosem feledi el azt a bírósági tárgyalást, amelynek során a vádlott, Deobra Redden – aki saját bevallása szerint nem tartja magát erőszakos embernek – hirtelen vetődéssel ráugrott az ítélethozatalkor, és még a biztonsági őröket is megsebesítette.

A mostani tárgyaláson azonban már felkészültebbek voltak, a férfit bilincsben és maszkban állították ismét bíróság elé.

Redden hétfőn először állt személyesen szemtől szembe Mary Kay Holthus Clark megyei kerületi bíróval azóta, hogy múlt szerdán a vádlotti padról a bírói asztalra ugrott, és megtámadta a nőt.

Ahogy az Index is megírta, a bírónő hivatalnoka és az őrök rángatták le a bírónőről Reddent, majd védekezésül ütlegelték és rugdosták. Az egyik bírósági embert kórházba is kellett szállítani egy homloksérülés és kificamodott válla miatt.

A mostani tárgyaláson két bírósági végrehajtó tartotta Reddent fogva, kezeit láncra verve, narancssárga protektorokkal összekötözve, és egy hálós köpőmaszkot viselve vezették be a terembe a férfit – írja a The Hill

Reddent végül négy év börtönbüntetésre ítélték a testi sértés vádja miatt, és Legalább 19 hónapot le kell töltenie ahhoz, hogy idő előtt szabadulhasson.

Ráadásul a múlt heti támadás után Redden ellen további vádakat is emeltek védett személy elleni erőszak, zsarolás és köztisztviselő megfélemlítése miatt. 

Itt megnézheti, hogy milyen szerelésben kellett bevonulni a mostani tárgyalásra a vádlottnak:

Rovatok