Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a kórházból az amerikai védelmi minisztert

2024. január 15., hétfő 20:07

Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert hétfőn engedték ki a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központból – közölte a Pentagon.

A miniszternél december elején fedezték fel a betegséget, és 2023. december 22-én „minimálisan invazív” műtéten esett át, a beavatkozás után másnap hazatérhetett. Azonban január 1-jén húgyúti fertőzés miatt ismét kórházba került.

Orvosai hétfőn azt mondták, hogy „várhatóan teljesen felépül”.

Austin miniszter prosztatarákját korán és hatékonyan kezelték, és a prognózisa kiváló. A rákja miatt nem terveznek további kezelést a prosztataműtét utáni rendszeres megfigyelésen kívül

– áll John Maddox, a Trauma orvosigazgatójának és Gregory Chesnutnak, a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központ Murtha Rákközpont Prosztatabetegség Kutatóközpont igazgatójának nyilatkozatában.

Austin a CNN szerint hétfői nyilatkozatában elmondta, hogy „hálás a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban kapott kiváló ellátásért, és szeretne köszönetet mondani a kiváló orvosoknak és ápolószemélyzetnek a professzionalizmusukért és a kiváló támogatásért”.

„Most, hogy továbbra is lábadozom, és otthonról végzem a feladataimat, alig várom, hogy teljesen felépüljek, és a lehető leggyorsabban visszatérjek a Pentagonba” – mondta.

Rovatok