Index Vakbarát Hírportál

Kemény kihallgatás elé nézhet Joe Biden fia

2024. január 19., péntek 08:50

Egy republikánus bizottság előtt fog tanúskodni Hunter Biden február végén, hogy vallomást tegyen Joe Biden bizalmatlansági indítványának (impeachment) ügyében.

A képviselőház csütörtökön közölte, hogy több hónapnyi hallgatás után Hunter Biden elvállalta, hogy tanúskodjon az apja impeachmentügyében. Meghallgatására február 28-án kerül sor – írja a BBC.

Az még nem tisztázott, hogy privát vagy nyilvános keretek között fog zajlani mindez. A BBC megkérdezte Hunter Biden jogi csapatát, de nem kaptak választ. Korábban nem volt példa arra, hogy az elnök fia republikánusok előtt tegyen tanúvallomást.

Hunter Biden a múlt héten meglepetésszerűen megjelent az egyik meghallgatáson, ami káoszba sodorta az ülést és feldühítette a republikánusokat. Nem sokkal a meghallgatás kezdete után ügyvédjével, Abbe Lowell-lel besétált a felügyelőbizottság meghallgatására, és csendben, keresztbe tett karokkal ült, miközben egy sor törvényhozó szidalmazta őt.

Lowell előkészített nyilatkozatában megismételte, ügyfele azért utasította vissza a zárt ajtók mögötti tanúvallomást, hogy a republikánusok „ne tudják eltorzítani, manipulálni és visszaélni a vallomásával”.

Lowell bírálta a republikánus pártot is, amiért kihasználnák Hunter Bident az apja ellen indított „támadásban”.

Mindezek aközben történnek, hogy Hunter Biden maga is perben áll az állammal, ugyanis több vádat is felhoztak ellene illegális fegyverbirtoklás, valamint adócsalás miatt. 

Rovatok