Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor kézen fogva sétált a vietnámi miniszterelnökkel a Karmelita kolostorban

2024. január 20., szombat 10:58

Némiképp – legalábbis a mi kultúránkban – magyarázatra szoruló felvételt osztottak meg Orbán Viktorról és Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnökről, amint a Karmelita kolostor folyosóján szokatlanul, kézen fogva sétálnak végig. Kiderült, hogy ez nem is olyan furcsa.

Egy Redditre felkerült videófelvételen jól látszik, ahogyan Orbán Viktor kéz a kézben sétált a vietnami miniszterelnökkel. A felvétel január 18-án készült a Karmelita kolostorban, amikor a keleti ország miniszterelnöke Budapestre látogatott. 

Ahogyan arról az Index is beszámolt, csütörtökön Budapestre érkezett Vietnám miniszterelnöke, Pham Minh Chinh, hogy áttekintsék a gazdasági és kulturális együttműködések bővítését, továbbá egyeztessen Orbán Viktorral a Magyarországra érkező vietnámi vendégmunkások ügyéről.

A felvételen az látszik, ahogyan a két kormányfő egymás kezét fogva sétál végig a Karmelita kolostor folyosóján, valószínűleg sajtótájékoztatóra tartva. 

Bár ez a mi kultúránkban szokatlan, Vietnámban természetes. Az emberek idegeneket ugyanis nem érintenek meg, csak ha elkerülhetetlen, azonban gyakorta előfordul, hogy azonos nemű emberek kézen fogva sétálnak, náluk ugyanis az a barátság jele. 

Egyébként maga a megbeszélés is baráti volt, Pham Minh Chinh azt mondtamegbízható partnerek szeretnének lenni a nemzetközi kapcsolataikban, amelyek között Magyarország a hagyományos barátság miatt elsőbbségi helyzetben van. De szeretnének együttműködni a honvédelem, a technológiaátadás és a kiberbűnözés elleni fellépés terén is.

Rovatok