Index Vakbarát Hírportál

Újabb lesújtó adat: történelmi számot érhetett el a halálos áldozatok száma Gázában

2024. január 21., vasárnap 19:06

Meghaladta a 25 ezret a gázai háború palesztin halottjainak száma a Gázai övezetben − közölte vasárnap a helyi egészségügyi minisztérium, amely a Hamász szélsőséges iszlamista szervezet ellenőrzése alatt áll.

A közlés szerint 24 óra alatt 178 holttestet és csaknem 300 sebesültet szállítottak be a gázai kórházakba, és ezzel 25 105-re emelkedett a két és fél hónapja tartó háború gázai halottjainak száma, a sebesültek száma pedig 62 681-re nőtt.

A minisztérium szerint ez volt az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő nap a konfliktus 2023. október 7-i kezdete óta. Az elmúlt 24 órában többfelé voltak összecsapások izraeli katonák és Hamász-fegyveresek között a keskeny tengerparti sávban – adta hírül az MTI. 

A gázai egészségügyi minisztérium statisztikája nem tesz különbséget a civil és fegyveres áldozatok között, ugyanakkor állítása szerint a halálos áldozatok 70 százaléka nő vagy gyermek. Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy eddig mintegy 9000 fegyverest likvidált.

Irán megfenyegette Izraelt

Az Index is beszámolt arról, hogy Izrael nemrég támadást indított Irán ellen, akik erre bosszút esküdtek. A Damaszkuszban történt rakétatámadásban 5 magas rangú iráni tiszt meghalt. 

Erre reagálva az iráni elnök együttérzéséről biztosította a népet, ugyanakkor terrorcselekménynek minősítette Izrael tettét, melyet meg akar torolni, béke pedig egyelőre nincs kilátásban. 

Rovatok