Index Vakbarát Hírportál

Óriási a káosz, bizonytalan a a jövője a világ egyik legismertebb sportmagazinjának

2024. január 23., kedd 17:58

A Sports Illustrated jövője pénteken bizonytalanná vált, miután az ikonikus magazin és weboldal kiadója elbocsátotta dolgozóinak nagy részét.

A Sports Illustrated kiadója elbocsátotta a legtöbb, vagy „valószínűleg az összes”, a szakszervezet által képviselt munkatársát – írja a CNN.

A CNN által megtekintett, a munkatársaknak küldött feljegyzésben a magazin kiadója azt írta, hogy „elbocsátja az SI márkán dolgozó munkatársakat”.

A feljegyzésekben az áll, hogy a magazin 2019 óta az Authentic Brands Group (ABG) tulajdonában van, és a kiadói jogokat is eladta az Arena Groupnak, viszont a vállalat nemrég elmulasztotta az ezekért való fizetést, így az ABG visszavonta a jogokat.

Ez egy újabb nehéz nap a Sports Illustrated számára az Arena Group gondnoksága alatt eltelt négy nehéz évben. Felszólítjuk az ABG-t, hogy biztosítsa az SI további kiadását, és tegye lehetővé, hogy a közönségünket úgy szolgálja, ahogyan azt közel 70 éve teszi

– írta a szakszervezet az X-en megjelent közleményében.

Az Authentic azért van itt, hogy biztosítsa, hogy a Sports Illustrated márka továbbra is virágozzon, ahogyan az elmúlt közel 70 évben

– írta az ABG.

A szakszervezet közölte, elvárja, hogy az Arena Group tartsa tiszteletben a szakszervezeti szerződést, és hogy minden alkalmazottjával tisztességes bánjon.

„Szakszervezetként együtt harcoltunk azért, hogy fenntartsuk ennek a történeteket közlő kiadványnak a színvonalát, amelyet szeretünk, és hogy biztosítsuk, hogy a dolgozóinkkal tisztességesen bánjanak [...]. Ezt a harcot folytatjuk” – nyilatkozta Mitch Goldich, az NFL szerkesztője és az egység elnöke.

Nem most kezdődtek a gondok

A Sports Illustrated mögött nehéz hónapok állnak, ráadásul a márka egész jövője bizonytalan. 2023 decemberében ugyanis az Arena Group kirúgta a Sports Illustrated vezérigazgatóját, Ross Levinsohnt, miután kiderült, hogy az újság hamis szerzők által írt cikkeket tett közzé mesterséges intelligencia által generált arcképekkel és életrajzokkal.

Levinsohnt azonnali hatállyal Manoj Bhargava, az 5-Hour Energy alapítója váltotta fel, akinek többségi részesedése van az Arena Groupban.

(Borítókép: Joe Raedle / Getty Images)

Rovatok