Index Vakbarát Hírportál

Moszkva reagált a NATO világháborús előkészületeire

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index csütörtöki hírösszefoglalója

Index
2024.02.01. 06:50
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A légierő parancsnoka, Mikola Olescsuk altábornagy köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a megszállt Krímben lévő Belbek repülőterére mért csapásokban – írja az Ukrajinszka Pravda.

    Egy videót is posztolt, amelyen egy rakéta a célpontba csapódik és felrobban. A lap az Ukrán Fegyveres Erők információira hivatkozva azt írta, a repülőteret cirkálórakétákkal (Storm Shadow vagy Scalp) találták el.

  • „Újabb nagyszerű hír!” – kezdte Facebook-posztját Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője szerda este.

    A nagyszőlősi Andrej Koljadenko határőr kiszabadult a fogságból. Hősiesen védte az Azovsztalt a többi kollégájával együtt, köszönjük a védőknek az elkötelezettségüket és határtalan hősiességüket

    – írta.

    „Köszönjük Volodimir Zelenszkij elnök csapatának, hogy katonáinkat kiszabadították a fogságból. Ti vagytok a mi hőseink! Büszkék vagyunk rátok!” – zárta sorait.

  • Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter szerint Vlagyimir Putyin győzelméhez vezetne, ha a kongresszus megszüntetné Ukrajna finanszírozását.

    Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajnának előbb fogyjon ki a pénze, mint a lőszere

    – mondta.

    Joe Biden októberben csaknem 97 milliárd eurót kért a kongresszustól az Ukrajnára, Izraelre és az amerikai határvédelemre vonatkozó tervek finanszírozására, de a képviselőházat irányító republikánusok elutasították a csomagot – emlékeztet a Sky News.

  • Kedves olvasóink!

    Indul az Index csütörtöki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!

Rovatok