Index Vakbarát Hírportál

Andrew Tate elárulta, mire lenne képes Orbán Viktorért

2024. február 3., szombat 17:55

Ismét a magyar miniszterelnököt dicsérte közösségi oldalán Andrew Tate. A brit–amerikai influenszer annyira tiszteli Orbán Viktort, hogy miatta még Magyarországon is befektetne.

Az egykori MMA-harcos az X-en (korábbi Twitteren) tett közzé egy bejegyzést arról, hogy mennyire tiszteli a magyar miniszterelnököt. Kiemelte, hogy amennyiben Orbán Viktor továbbra is ennyire elszánt marad, úgy „100 millió dollárt tervez befektetni Magyarországon, csak úgy tiszteletből”.

Az egykori MMA-harcos influenszer már tavaly nyáron is pozitívan méltatta a magyar kormányfőt. Andrew Tate 2023 augusztusában retweetelte Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját, amelyhez azt írta, hogy „egy igazi vezető”.

Andrew Tate videói korábban annyira népszerűek voltak, hogy egy kutatás szerint 2,4 millió fontot – több mint egymilliárd forintot – kereshetett a YouTube az influenszer videóinak reklámjaiból. Tate-et azóta kitiltották a YouTube-ról, a Facebookról, a TikTokról és az Instagramról is, majd az X néven újjászületett platformon jelenhetett meg újra. Jelenleg 8,8 millióan követik az oldalon.

Ahogy beszámoltunk róla, Tate-et és testvérét, Tristant tavaly nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és nők szexuális kizsákmányolására irányuló szervezett bűnözői csoport létrehozásával vádolták meg Romániában. A vádakat mindketten tagadják. Az influenszerrel és testvérével, Tristannel szemben szeptemberben enyhítették az utazási korlátozásokat, így bárhová utazhatnak Romániában. Korábban Bukarest területén kívülre sem utazhattak engedély nélkül.

A testvéreket eredetileg 2022 decemberében tartóztatták le, márciusig börtönben voltak, majd házi őrizetbe helyezték őket. A következő vádemelés júniusban érkezett ellenük és két női társuk ellen.

Rovatok