Index Vakbarát Hírportál

Romantikus vacsora közben fogták el az olasz maffiafőnököt

2024. február 3., szombat 15:04

Marco Raduano olasz maffiafőnököt egy luxusétterem előtt kapták el csütörtökön a korzikai Bastiában, ahol egy hölgy társaságában vacsorázott. Raduano 24 éves börtönbüntetését töltötte kábítószer-kereskedelem miatt, amikor tavaly lepedők segítségével szökött meg a börtönből.

Elfogták Franciaországban azt az olasz maffiafőnököt, aki tavaly lepedők segítségével szökött meg egy szigorúan őrzött börtönből – írja a CNN a hatóságoktól kapott információkra hivatkozva.

Marco Raduanót, a dél-olaszországi Puglia régióban működő Gargano Mafia 40 éves főnökét egy luxusétterem előtt kapták el csütörtökön a korzikai Bastiában, ahol egy hölgy társaságában vacsorázott.

Elfogásában ugyanaz a maffiaellenes egység vett részt, amely Matteo Messina Denarót is lekapcsolta, közel három évtizedes szökésének lezárásaként.

Raduano az Europol 10 legveszélyesebb szökevénye között szerepelt.

Marco Raduano 24 éves börtönbüntetését töltötte kábítószer-kereskedelem miatt, amikor megszökött. Szökését követően, távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Marco Raduano egy évvel ezelőtti szökését rögzítették a büntetés-végrehajtás térfigyelő kamerái is, a bűnöző ágyneműből font kötelet lógatott ki a börtön ablakából. A 16 másodperces művelete után elsétált a helyszínről, anélkül, hogy az őrök észrevettek volna bármit is az esetből, ami a fokozott biztonságú börtön belső vizsgálatához vezetett.

Jobbkezét, Gianluigi Troianót szintén letartóztatták a spanyolországi Granadában, ő 2021-ben szökött meg házi őrizetéből.

A közös akciót a pugliai Bari Kerületi Maffiaellenes Igazgatóság rendelte el, és a Raggruppamento Operativo Speciale, vagyis az olasz Különleges Műveleti Csoport csendőrei és a pugliai Foggia tartományi parancsnoksága hajtották végre. Az olasz csendőrség közleménye szerint a spanyol Civil Guardia és a francia Gendarmerie Nationale is együttműködött a letartóztatásban.

Rovatok