Index Vakbarát Hírportál

Negyedmilliárd dollárt ér Joe Rogan megújított Spotify-szerződése

2024. február 3., szombat 16:07

Új, többéves szerződést kötött a Spotify a „The Joe Rogan Experience”-re, amely értékét már 250 millió dollárra becsülik. A korábbi Spotify-exkluzív elérhető lesz többek között az Apple, az Amazon és a YouTube kínálatában is.

Új, többéves partnerségi megállapodást kötött a Spotify a „The Joe Rogan Experience”-re, amely értékét 250 millió dollárra becsülik – írja a Variety. Joe Rogan műsora már három éve kizárólag a Spotify-n volt elérhető, mostantól, az új paktum értelmében más audioplatformokon is elérhető lesz.

A Spotify mellett további szolgáltatóknál is elérhető lesz a „The Joe Rogan Experience”, köztük az Apple Podcasts, az Amazon Music és a YouTube felhozatalában is. A kizárólagos streamelési jogok feladása a szélesebb körű terjesztés érdekében a Spotify 2023-mas felülvizsgált stratégiájának eredménye.

Először a The Wall Street Journal számolt be a szerződés-megújításáról.

A Spotify és Joe Rogan csapatának céja közös: azon dolgoznak, hogy maximalizálják a show közönségét a platformokon, az új szerződés értelmében a podcast terjesztését és hirdetéseladásait a Spotify kezeli, Joe Rogan garantált minimális díjat kap, valamint csökkenti a reklámbevételeket.

2020-tól a kizárólagos szerződés és a közös munka három és fél év alatt több mint 200 millió dollárra növelte a műsor értékét, így Joe Rogan műsora az elmúlt három évben a platform legnépszerűbb műsora volt.

Több mint három éve a „The Joe Rogan Experience” folyamatosan az első számú podcast a világon

– közölte a Spotify.

A Per Edison Research 2023. harmadik negyedéves felmérése szerint a „The Joe Rogan Experience” az 1. helyen végzett a podcast-hallgatottsági versenyben, és a 2. leghallgatottabb podcast volt a 13 éves és idősebb nők számára az Egyesült Államokban.

A podcasterből lett humorista-színész provokatív stílusáról és vendégeiről vált ismertté, a „The Joe Rogan Experience” eredetileg 2009. december 24-én indult, és több mint 2200 epizódot készített, amelyek átlagosan 2-3 órásak.

Vendége volt már többek között Dave Chappelle, Dwayne Johnson, Robert Downey Jr., Quentin Tarantino, Miley Cyrus, Snoop Dogg, Jewel, Eddie Izzard, Mike Tyson, Post Malone és Zach Bryan.

Soha nem azért csinálok meg egy adást, mert valaki népszerű. Csak olyan vendégeket hívok, akikkel azt érzem, hogy jó lenne beszélgetni

– mondta Joe Rogan a Spotify-nak adott interjújában.

Az új Spotify-Rogan szerződést megelőzte egy korábbi bejelentés, a szintén Spotify-exkluzív műsor széles körben terjesztéséről született döntés Alex Cooper „Call Her Daddy” című műsoráról. A „Call Her Daddy” a Spotify szerint az első számú podcast a női hallgatók körében.

Rovatok