Index Vakbarát Hírportál

Az apokalipszisre készített fel gyerekeket egy kenyai szektavezér

2024. február 6., kedd 19:43

Paul Nthenge Mackenzie szektavezért és 29 társát vádolta meg kedden egy kenyai bíróság 191 gyermek meggyilkolásával. A gyerekeket halálra éheztették, arra utasították őket, hogy böjtöljenek a világvégére készülve.

A kenyai hatóságok Paul Nthenge Mackenzie szektavezért és 29 társát 191 gyermek meggyilkolásával vádolták meg kedden – írja a Daily Beast. A volt taxisofőrből lett szektavezér és társai halálra éheztették a gyerekeket.

Paul MacKenzie Nthenge-t, az Örömhír Nemzetközi Egyház (Good News International Church) alapítóját tavaly áprilisban tartóztatták le, terrorizmussal kapcsolatos bűncselekményekkel, emberöléssel és kínzással vádolták a Shakahola Forest mészárlás néven elhíresült üggyel kapcsolatban.

2023-ban több mint 400 embert találtak holtan a szekta tagjai között a Shakahola-erdő egy távoli részén, többségük éhen halt, míg az ügyészek szerint másokat megvertek vagy megfojtottak.

Nthenge-t azzal vádolják, hogy az apokalipszisre várva arra utasította követőit, hogy éheztessék magukat és gyermekeiket. Állítólag azt mondta a hívőknek, hogy éhezniük kell, hogy találkozhassanak Jézussal. A túlélők szerint Nthenge azt az utasítást adta, hogy a gyerekeknek kell elsőként meghalniuk.

Amikor egy gyerek sírt, ételt vagy vizet kér, azt mondták, hogy fogjunk egy botot, és verjük meg őket, hogy a mennybe mehessenek enni

– mondta az egyik túlélő.

Az ügyészek szerint Nthenge végrehajtókat is felbérelt, akik közül néhányan machetével hadonásztak, hogy megállítsák a szekta minden olyan tagját, aki megpróbált elmenekülni vagy megtörni a halálos böjtöt.

Kedden vádat emeltek Nthenge és 29 másik vádlott ellen 191 gyermek meggyilkolásáért, bár a vádlottak mindannyian tagadták bűnösségüket a délkelet-kenyai Malindi bíróságán. Az egyik gyanúsítottat a bíróság mentálisan alkalmatlannak találta a tárgyalásra.

Nthenge ettől az ügytől függetlenül jelenleg egyéves börtönbüntetését tölti, miután bűnösnek találták filmstúdió engedély nélküli üzemeltetésében.

Rovatok