Index Vakbarát Hírportál

Tucker Carlson megerősítette, interjút készít Vlagyimir Putyinnal

2024. február 6., kedd 21:01

Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezér és újságíró megerősítette, hogy interjút fog készíteni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, azt viszont nem árulta el, hogy az mikor jelenik majd meg.

Mint arról az Index is beszámolt, a napokban Moszkvában látták felbukkanni Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezért. Egy ideig nem lehetett tudni látogatásának részleteit, ugyanakkor azt már jelezte, hogy szívesen készítene interjút Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, viszont a Kreml sajtótitkára akkor azt mondta, hogy egyelőre nincs tervben a beszélgetés.

Most viszont Carlson megerősítette, hogy interjút fog készíteni az orosz elnökkel – írja a Politico. A Fox News exműsorvezetője Moszkvában beszélget majd Putyinnal. Carlson lesz az első amerikai, aki interjút készíthet Putyinnal azóta, hogy Oroszország megkezdte Ukrajna teljes körű invázióját.

Arra a kérdésre, hogy miért akarja meginterjúvolni az orosz elnököt, Carlson azt mondta, hogy azért „mert ez a dolgunk. A mi feladatunk az emberek tájékoztatása”. Azt egyelőre nem tudni hogy az interjú mikor jelenik meg, de Carlson azt mondta, hogy „szerkesztetlenül” fog megjelenni személyes honlapján.

Carlson szerint az „az angol nyelvű országok lakossága rosszul informált az ukrajnai háborúról, mert senki sem mondta el nekik az igazságot”. Szerinte a nyugati média félrevezeti a közönségét.

A médiájuk korrupt. Hazudnak az olvasóiknak és nézőiknek, és ezt többnyire mulasztással teszik. (...) Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint. Azért vagyunk itt, mert szeretjük az Egyesült Államokat, és azt akarjuk, hogy virágzó és szabad maradjon

– tette hozzá.

Putyin utoljára 2021 júniusában ült le amerikai újságíróval, az NBC-s Keir Simmonsszal. 2021 októberében Putyin röviden beszélt Hadley Gamble-nek egy moszkvai rendezvényen. Előtte pedig az orosz elnök az akkor még az NBC-nél dolgozó Megyn Kelly amerikai tévés újságíróval is beszélt, még a legutóbbi, 2018-as választási győzelme előtt.

Tucker Carlson tavaly augusztus végén interjút készített Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, amit több mint 100 millióan tekintettek meg. A beszélgetésben főleg az orosz–ukrán háborúról volt szó. Orbán Viktor akkor kifejtette, hogy szerinte abban a pillanatban vége lenne a konfliktusnak, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke.

Rovatok