Index Vakbarát Hírportál

Felfüggeszti huszonegy romániai járatát a Wizz Air

2024. február 7., szerda 14:36

A Wizz Air légitársaság felfüggeszti huszonegy romániai járatát – írja az economedia.ro a boardingpass.ro alapján.

A légitársaság az economedia.ro megkeresésére megerősítette, hogy az amerikai hajtóműgyártó Pratt & Whitney motorjainak a következő hónapokban esedékes ellenőrzése miatt ideiglenesen felfüggeszti egyes járatait.

Az intézkedés hat romániai repülőteret érint:

Egyes járatokat március végén, valamint áprilisban állítanak le, egy sor szezonjáratot pedig idén nyáron nem indítanak újra. Tavaly a Wizz Air volt a vezető légitársaság Romániában, ahol hat bázist működtet. A légitársaság tájékoztatása szerint a piaci részesedése 57 százalék.

Gyakori a Wizz Air járattörlése az ellenőrzések miatt

A Wizz Air hajtómű-ellenőrzés miatt már tavaly nyáron is törölt járatokat. Akkor néhány járatát ideiglenesen törölte az őszi időszakban, azonban az utasok számára átfoglalási lehetőséget ajánlott fel alternatív járatokra, valamint választhatták a jegyár 120 százalékos jóváírását Wizz-számlán, vagy a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal.

A légitársaság a közelmúltban bejelentette, hogy két járatot is elindít márciustól, mégpedig Budapest és Kisinyov, valamint Velence és Kisinyov között.

Rovatok