Index Vakbarát Hírportál

Levideózták III. Károlyt, nagyon jó kedvében volt

2024. február 12., hétfő 06:55

A 75 éves uralkodó a betegségéről szóló nyilvános bejelentést követően a norfolki birtokán lábadozik, ám vasárnap reggel látták megérkezni a norfolki istentiszteletre, egy nappal azután, hogy megköszönte a támogatóknak a jobbulást hirdető üzeneteket.

III. Károly király először vett részt a sandringhami templomban, mióta bejelentették a rák diagnózisát. Erre – többek között – egy mosolygós fotó és videó is bizonyítékul szolgál, amit a Sky News közölt.

A király integetett, miközben esernyővel a kezében, Kamilla királyné kíséretében felsétált a Szent Mária Magdolna-templomhoz. Ezután Paul Williams tiszteletes kanonok köszöntötte őt.

Sky News emlékeztetett arra, hogy a király a sandringhami birtokán lábadozik, miután hétfőn nyilvánosan bejelentették az állapotát. Szombaton közleményt adott ki, amelyben kifejezte „legszívélyesebb köszönetét a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amelyet az elmúlt napokban kapott”.

Az orvosok azt tanácsolták a királynak, hogy a kezelés ideje alatt halassza el nyilvános szerepléseit. Szerdán az is kiderült, hogy a király nem személyesen, hanem telefonon tartotta meg heti audienciáját Rishi Sunak miniszterelnökkel, az azonban nem derült ki, hogy egyszeri alkalomról volt-e szó.

(Borítókép: III. Károly király és Kamilla királyné dr. Paul Williams tiszteletes kanonok kíséretében részt vesz a vasárnapi istentiszteleten a Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna-templomban 2024. február 11-én az angliai Sandringhamben. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)

Rovatok