Index Vakbarát Hírportál

Hátborzongató kijelentést tett Tucker Carlson Navalnij halála előtt

2024. február 17., szombat 20:34

Bejárta az internetet egy felvétel, amelyen azt kérdezik Tucker Carlsontól, hogy miért nem kérdezett rá Putyinnál Alekszej Navalnij helyzetére. A videó még az orosz ellenzéki politikus halála előtt készült, ezért is hátborzongató, hogy a sztárújságíró úgy válaszolt: minden vezető embereket öl.

Mint ismert, pénteken meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus. A hivatalos közlemény szerint Navalnij egy séta után rosszul lett, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Bár az orvosok a helyszínre siettek, nem tudták megmenteni a politikus életét. 

Vlagyimir Putyin legfőbb politikai ellenfelének halálhíre az egész világon megrázta a közvéleményt, és sokak szerint egyértelműen az orosz elnök a felelős a történtekért. Már csak ezért is érdekes az a videó, amelyben Tucker Carlsont kérdezik Putyinról és Navalnijról még az ellenzéki politikus halála előtt. 

Egy héttel Navalnij halála előtt ugyanis Tucker Carlson, a Fox News volt sztárriportere Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjút Moszkában. Ezt követően Carlson Dubajba utazott a World Governments Summit konferenciára, ahol egy egyiptomi újságíró, Emad Eldin Adeeb azt kérdezte tőle, hogy miért nem kérdezett rá az orosz elnöknél Alekszej Navalnij helyzetére, valamint az orosz szólásszabadságra és az ellenzékkel szembeni korlátozásokra a választások előtt.

Egész életemben olyan emberekkel beszélgettem, akik országokat vezetnek, és a következőkre jutottam: Minden vezető embereket öl, beleértve az én vezetőmet is. Minden vezető embereket öl, egyesek többet ölnek, mint mások. A vezetéshez embereket kell ölni, bocsánat, ezért nem szeretnék vezető lenni

– válaszolta Carlson a Washington Post beszámolója szerint.

Mint megírtuk, Tucker Carlson a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúja miatt az Európai Unió törvényhozóinak célkeresztjébe kerülhet, és kemény büntetés elébe nézhet. Az amerikai jobboldali véleményvezért és újságírót azonban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Elon Musk amerikai milliárdos is védelmébe vette.

Az elkészült interjúra a külföldi sajtóban vegyes reakciók érkeztek, nagyon sokan más-más részletet idézve jelentették meg a címlapjukon a saját szemléjüket.

Carlson tavaly augusztus végén interjút készített Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, amit több mint 100 millióan tekintettek meg. A beszélgetésben főleg az orosz–ukrán háborúról volt szó. Orbán Viktor akkor kifejtette, hogy szerinte abban a pillanatban vége lenne a konfliktusnak, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke.

Rovatok