Index Vakbarát Hírportál

A Lufthansa törölte az összes keddi budapesti járatát

2024. február 19., hétfő 16:06

Február 19. és 21. között újabb sztrájkot hirdettek a Lufthansánál, amely a légitársaság járatainak csupán 10-20 százalékát nem érinti majd.

Február 19-én este 8 órától 21-e reggel 7 óra 10 percig újabb sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében. A német légitársaság járatainak mindössze 10-20 százaléka közlekedik majd – közölte az Airportal.hu.

A lap beszámolója szerint a légitársaság az érintett utasokat e-mailben vagy a mobilapplikációban értesítette, és ingyenes átfoglalást tett lehetővé, valamint a belföldi járatok esetében vonatjegyre beváltható utalványt ajánlott.

A Lufthansa arra kéri a törölt járatok utasait, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, hiszen a sztrájk idején az ügyfélszolgálati pultokban sem lesznek dolgozók.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a Lufthansa törölte az összes Frankfurt, illetve München és a magyar főváros közötti keddi járatát, de a hétfő késő esti LH1342-es frankfurti járat sem érkezik meg Ferihegyre – tették hozzá.

Mint ismert, legutóbb  február 7-én és 8-án tartott munkabeszüntetést a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében. A német légitársaság akkor szintén törölte minden budapesti járatát.

Rovatok