Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg visszatérne a királyi családba, Vilmos nem hagyná

2024. február 20., kedd 06:41

A brit trónörökös ,Vilmos herceg azt állítja: annak ellenére, hogy egyes hírek szerint öccse, Harry herceg visszatérne a királyi családhoz és szerepet is vállalna, semmit nem változott a viselkedése.

Vilmos herceg úgy gondolja, hogy „semmi sem változott” Harry herceggel kapcsolatban, eközben a hírek szerint Sussex hercege boldogan folytatná a hercegi feladatokat, ha apja megkérné rá – írja a Mirror.

Harry állítólag azt is mondta a barátainak, hogy amióta III. Károly király király betegségét diagnosztizálták és nyilvánosságra hozták a világ számára, hogy Károly rosszul van, ideiglenesen kivenné a részét a királyi család mindennapjaiból.

Egy királyi forrás szerint azonban Vilmos herceg nem lelkesedik azért ötletért, hogy öccse visszatérjen a királyi családba, mivel a walesi herceg úgy véli, hogy „semmi sem változott” közöttük.

Egy királyi forrás azt mondta:

Lehet, hogy Harry vissza akar lépni a királyi szerepbe, de ami a bátyját illeti, semmi sem változott. Vilmos hercegnek jelenleg elég dolga van. Az édesapját rákbetegséggel kezelik, a felesége pedig hasi műtétből lábadozik. Egyszerűen nincs meg a kapacitása erre.

Ez azután történt, hogy Vilmoshoz közeli források azt mondták, hogy Károly király rákdiagnózisa után ő maga lenne az, aki több feladatot vállalna, ha szükséges, miközben úgy tudni, úgy véli, Harryben és feleségében, Meghanban „nem lehet megbízni”.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, a hónap elején érkezett a bejelentés, miszerint rákkal diagnosztizálták  III. Károly brit királyt. A Buckingham-palota a betegség konkrétumait nem kommentálta, de egy specialista szerint a húgyhólyag táján jelentkezett rendellenesség.

Rovatok