Index Vakbarát Hírportál

Sérült repülőgépszárny okozott riadalmat az Egyesült Államokban

2024. február 21., szerda 11:36

Megszakította útját a United Airlines egyik országjáró járata, miután az utasszállító repülőgépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Denverben az egyik megsérült szárny miatt.

A San Franciscóból Bostonba tartó járat egyik utasa hétfőn elmondta, hogy éppen fülhallgatót tett a gépbe, és majdnem elaludt, amikor érezte, hogy a gép rázkódik.

Hirtelen olyan heves rezgést hallottam, amilyet még soha

– mondta Kevin Clarke egy interjúban.

Kevin Clarke szerint az egyik pilóta végigsétált a főfülke folyosóján, majd visszatért a pilótafülkébe, és bejelentette, hogy a gép jobb szárnya kisebb sérüléseket szenvedett, és a járatot Denverbe irányítják át – számolt be az AP hírügynökség

Clarke kinyitotta az ablakredőnyét, és videót készített a károkról, amelyet később a Boston 25 News közvetített. A 67 éves Maine-i síverseny-bemondót megnyugtatta, hogy a pilóta szerint a gép elég jó volt a repüléshez, de amikor a gép turbulenciába került, kétségek kezdtek eluralkodni rajta.

Kevin Clarke többször is ellenőrizni kezdte a szárnyat, mígnem úgy döntött, hogy egyszerűen nem tudja tovább nézni.

Csak imádkozni akartam, hogy átérjünk a turbulencia túloldalára

– mondta.

A United Airlines közölte, hogy a 165 utast szállító Boeing 757-200-as azért szállt le Denverben, hogy „az egyik szárnyon lévő léccel kapcsolatos problémával foglalkozzon”.

A lécek a szárny elülső vagy elülső élén lévő mozgatható panelek, amelyeket fel- és leszálláskor használnak. A chicagói székhelyű United nem közölte, hogy mi okozta a sérülést, amelynek következtében a léc darabjai leszakadtak.

Egymást érik a repülőgép-meghibásodásokról szóló hírek. A napokban például kényszerleszállást hajtott végre az Air Serbia Düsseldorfba tartó járata a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren. Az utasszállító felszállás közben balesetezett, amit követően hatalmas lyuk keletkezett a törzsén.

Rovatok