Index Vakbarát Hírportál

Tucker Carlson: Boris Johnson egymillió dollárért akart interjút adni

2024. február 22., csütörtök 06:30

A műsorvezető mélységesen felháborodott azon, hogy Nagy-Britannia exminiszterelnöke egymillió dollárért akart leülni vele beszélgetni az orosz–ukrán konfliktusról. Carlson és Johnson kapcsolata sosem volt felhőtlen, de a műsorvezető interjúja Putyinnal csak rontott a helyzeten.

Az újságíró azt állítja, hogy a brit exminiszterelnök egymillió dollárt kért egy interjúért az orosz–ukrán konfliktusról. Carlson, aki ebben a hónapban interjút készített Vlagyimir Putyinnal, azt mondta, hogy Johnson úr hét számjegyű összeget követelt egy interjúért, amelyet az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusról készíthetne.

Johnson azonban vitatta Carlson állítását, mivel az „valótlan”, és a volt miniszterelnök szövetségesei azt állítják, hogy az interjúban való részvételt az ukrán veteránok jótékonysági szervezetének szánt egymillió dolláros adományért cserébe ajánlotta fel. Úgy tudni, hogy Johnson az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij meggyilkolása után lépett vissza.

Carlsont az elmúlt hetekben nevetségessé tették Putyin és a Kreml támogatása miatt, mivel videókat forgatott, amelyekben orosz bevásárlókocsikat dicsért és a moszkvai metrórendszert csodálta. Mindez azután történt, hogy a Fox News korábbi műsorvezetője kétórás hízelgő interjút adott a tekintélyelvű orosz vezetővel. 

Johnson támadta Carlson Putyin-interjúját, mondván, hogy az egyenesen „Hitler forgatókönyvéből” származik. Hozzátette, hogy az amerikai műsorvezető „a zsarnok strómanja és az újságírás árulója”. A Mail+ hasábjain pedig azzal vádolta Carlsont, hogy elárulta „a nézőket és hallgatókat szerte a világon”, amiért nem vonta felelősségre az orosz vezetőt az ukrajnai „kínzásokért, nemi erőszakért, óvodák felrobbantásáért”, rámutatva, hogy „egyszer sem próbálta meg gátolni a hazugságok áradatát”.

A jobboldali The Blaze című lapnak nyilatkozva Carlson visszavágott az exminiszterelnöknek.

Boris Johnson, aki rövid ideig Nagy-Britannia miniszterelnöke volt... a Kreml eszközének vagy valami hasonlónak nevez engem

– mondta. Hozzátette: „Bosszús voltam. Ezért interjút kértem Boris Johnsontól, mint már sokszor, mert állandóan a Kreml eszközének tart. Ő pedig nemet mondott.” Carlson elmondta, hogy miután megkeresett „sok olyan embert, aki ismeri Boris Johnsont”, azt mondták neki, hogy megcsinálja az interjút, „de ez 1 millió dollárba fog kerülni”.

Azt mondtam a fickónak, hogy épp most készítettem interjút Vlagyimir Putyinnal. Nem védem Putyint, de Putyin nem kért egymillió dollárt. Szóval azt akarja mondani, hogy Boris Johnson sokkal aljasabb, mint Vlagyimir Putyin?

– kelt ki magából a műsorvezető.

Johnson úr szóvivője azt mondta: „Ez a beszámoló nem igaz.” Carlson végül gúnyolódott Johnsonon, akinek valódi neve Alexander Boris de Pfeffel Johnson. „A neve valójában nem Boris… a neve Alex Johnson, csak Borisnak hívta magát a középiskolában, tehát a magát Borisnak nevező fickó engem vádol?” – tette hozzá.

Rovatok