Index Vakbarát Hírportál

Gérard Depardieu-t újra szexuális zaklatással vádolták meg

2024. február 27., kedd 17:20

Gérard Depardieu francia színész újra a szexuális zaklatás vádjával néz szembe, ezúttal egy díszlettervező állítja azt, hogy 2021-ben zaklatta őt a színész.

Gérard Depardieu-t újabb nő vádolta meg szexuális zaklatással. Ezúttal az ügyvédje által csak Amélie néven hivatkozott sértett állítja, hogy Depardieu 2021-ben The Green Shutters című film forgatásán zaklatta – írja a BBC.

A nő elmondta, hogy a forgatáson a színész számos bántó megjegyzéssel illette, majd meg is ragadta őt, a lábai közé szorította, a csípőjét és hasát pedig a nő melléhez dörgölte. Végül azért engedte el, mert a színész testőre éppen arra járt. 

A feljelentést múlt pénteken nyújtották be a párizsi ügyészségen.

A 75 éves Gérard Depardieu egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de korábban már tagadta a szexuális zaklatással kapcsolatos egyéb vádakat: az állítja, hogy minden, ami történt, konszenzusos volt.

Gérard Depardieu-t korábban 13 nő vádolta meg szexuális zaklatással és erőszakkal. A Hélene Darras francia színésznő által indított eljárást az ügyészek a múlt hónapban ejtették, mert az már elévült.

Egy másik, Charlotte Arnould színésznővel szemben állítólagosan elkövetett nemi erőszak és szexuális zaklatás ügye azonban továbbra is lezáratlan.

Emmanuel Macron francia elnök 2023 decemberében azt mondta, hogy Gérard Depardieu-t megilleti az ártatlanság vélelme, „hatalmas színésznek” nevezte, aki „büszkévé teszi Franciaországot”, és azt mondta, hogy most egy „hajtóvadászat” áldozata, bár később elismerte, hogy „nem hangsúlyozta eleget, mennyire fontosak az erőszak áldozatául esett nők szavai”.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok