Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes körülmények közt halt meg a brit királyi család egyik tagja

2024. március 2., szombat 09:04

Különös körülmények között veszített életét Mihály kenti herceg veje, a 45 éves bankár, Thomas Kingston. A férfi a szüleit látogatta meg vidéki birtokukon, amikor később egy bezárt melléképületben megtalálták a holttestét. Bár idegenkezűség nem merült fel, egy pisztolyt is felfedeztek a helyszínen.

Thomas Kingston, Mihály kenti herceg lányának, Lady Gabriella Kingston hercegnőnek a férje traumás agysérülésbe halt bele múlt vasárnap. A vizsgálat nyilvánosságra hozott részleteiből kiderült, hogy a holttest közelében egy pisztolyt találtak – írja a Sky News

A kenti herceg lánya, Lady Gabriella Windsor és az elhunyt 2019-ben kötött házasságot. A ceremónián részt vett a néhai Erzsébet királynő, Harry herceg, Fülöp herceg és Katalin hercegné testvére, Pippa Middleton is. Lady Gabriella és a jelenlegi uralkodó is V. György király dédunokái. Kingston közeli barátja volt Pippa Matthewsnak – a walesi hercegnő húgának –, és a hírek szerint a pár 2011-ben randevúzott is.

A 45 éves bankár hirtelen halt meg szülei házának egyik melléképületében február 28-án a vezető halottkém, Katy Skerrett megállapítása szerint, aki egy pénteki meghallgatáson ismertette a 45 éves férfi halálának körülményeit. 

A szakértő elmondta, hogy Kingston a szüleit látogatta meg február 25-én cotswoldsi otthonukban, ahol együtt ebédeltek. Apja később kiment megsétáltatni a kutyákat. Amikor visszatért, Thomas Kingston már nem volt a házban, ezért körülbelül 30 perc múlva az édesanyja elment megkeresni őt.

Amikor az egyik bezárt melléképületbe hiába próbáltak bejutni, és választ kapni fiuktól, az apa erővel behatolt, és ott találta halott fiát, súlyos fejsérüléssel.

A helyszínen egy maroklőfegyvert is találtak. Az apa hívta a mentőket, akik a halál megállapítása után riasztották a gloucestershire-i rendőrséget vasárnap este fél hét előtt nem sokkal. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel. A boncolás megállapította, hogy a halál oka a férfi fejét ért traumás sérülés volt.

A temetésről részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. Lady Gabriella és Kingston családja közös nyilatkozatukban azt írták, a férfi halála „nagy megrázkódtatásként” érte őket. 

Thomas Kingston a Devonport Capital igazgatója volt, amely a fejlődő gazdaságokban működő vállalatok finanszírozására specializálódott. Irakban, Bagdadban is dolgozott, hogy segítsen a túszok szabadon bocsátásában, miután csatlakozott a külügyminisztérium diplomáciai missziójának egységéhez.

Rovatok